ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Ο Αρτέμης Σώρρας στις 11/03/2011 στέλνει εξώδικο pdf προς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με το οποίο ζητά να συμμορφωθεί στην προηγούμενη εξώδικη δήλωση – πρόσκληση και να του παραδώσουν τα στοιχεία τα οποία αφορούν την συγχώνευση της «Τράπεζας της Ανατολής (Banque d’ Orient)» με την «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος» και την εκκαθάριση και τα αποτελέσματα αυτής.

Η επιστολή κοινοποιείται στους εξής:

  1. Γ. Παπανδρέου τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδος
  2. Α. Σαμαράς τότε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
  3. Χ. Γκόρτσο τότε Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών
  4. Σ. Λαζαρίδη τότε Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών
  5. Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης
  6. Ζαν Κλοντ Τρισέ τότε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
  7. Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή Τραπεζών

Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας (14.03.2011) pdf στην από 21/02/2011 εξώδικη δήλωση του  κ. Σώρρα ήταν αρνητική.


Στις 16.12.2011 ο Αρτέμης Σώρρας καταθέτει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρωνpdf Η αίτηση εκδικάζεται στις 23/03/2012 και στις 04/07/2012 εκδίδεται επίσημα η απόφαση (6341/04.07.2012)pdf

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφασή του 6341/2012 αναγνωρίζει ότι οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής (Banque d’ Orient) που ήταν σε χρυσά Γαλλικά Φράγκα έχουν ακυρωθεί και μετατραπεί σε χρεωστικά ομόλογα και έχουν χαρακτήρα χρεογράφου – αξιόγραφου, υποχρεώνει την Εθνική Τράπεζα να παραδώσει στους αιτούντες όλα τα απαραίτητα έγγραφα που σχετίζονται με την εκκαθάριση, που δεν έγινε ποτέ, από το 1932 μέχρι σήμερα (καθώς όλα θα έπρεπε να είναι δημοσιευμένα στον τύπο και σε Φ.Ε.Κ.) και τέλος υποχρεώνει την Εθνική Τράπεζα να παραδώσει στους ενδιαφερόμενους όλα τα οικονομικά στοιχεία από το 1931 έως και το 1938 ανά εξάμηνο (τα οποία επίσης έπρεπε να δημοσιεύονται).

Σημαντικό σκέλος της απόφασης είναι επίσης το ότι ζητάει να παραδοθούν και όλα τα στοιχεία του Αλληλόχρεου Λογαριασμού με ετήσιο επιτόκιο 7% που αφορά το παθητικό των μετοχών από την 01/01/1933 έως και σήμερα.

Θυμίζουμε ότι με βάση 125 χρυσά Γαλλικά Φράγκα έχει γίνει και η αποτίμηση της αξίας των μετοχών από τους κ. Γεωργαντζά και Καρυώτη χωρίς να προστεθούν τα υπόλοιπα αποτελέσματα τα οποία θα προέκυπταν από την εκκαθάριση, η οποία εν τέλει ποτέ δεν έγινε, και θα εκτοξεύσει την τιμή της κάθε μετοχής κατά πολύ.

Στις 06.07.2012 γίνεται επίδοση της απόφασης για ασφαλιστικά μέτρα στην Εθνική Τράπεζα.

Στη συνέχεια ο κ. Σώρρας απέστειλε 3 εξώδικα προς της Εθνική Τράπεζα λόγω μη συμμόρφωσης με την απόφαση του δικαστηρίου.

Η δικαστική υπόθεση εναντίον της Εθνικής Τράπεζας, παρόλο που πήρε πολλές αναβολές ή/και ακυρώσεις είναι ακόμα σε εξέλιξη. Στην ουσία έχει αποδειχθεί ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ότι ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ και τώρα ο Α. Σώρρας προχωράει σε ασφαλιστικά μέτρα για να επιβληθεί με Δικαστική Εντολή να γίνει ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες παρουσία επόπτη του ενάγοντος.